Istražite raznolike potencijale ulaganja i saznajte zašto se svi strani investitori slažu da je Bosna i Hercegovina prilika vrijedna riskiranja. Geostrateška lokacija, povoljan zakonski ambijent za strane investitore, povoljni trgovinski i drugi sporazumi, konkurentan porezni i carinski sistem, niski operativni troškovi i kvalitetan ljudski kapital čine BiH odredištem punim potencijala za profitabilna ulaganja.

Sesija o potencijalima investiranja u BiH će se fokusirati na područja u kojima naša zemlja ima ogromne potencijale, kao što su energetski sektor, metaloprerađivačka i automobilska industrija, proizvodnja namještaja, prehrambena industrija, turizam, IT sektor i brojna druga. Strateška ulaganja u ove industrije mogla bi donijeti visok profit, ali i generisati privredni rast.

Na sesiji će biti predstavljene i uspješne priče iz privatnog sektora, koje će nam pokazati kako se mnogobrojni resursi mogu pretvoriti u profitabilne investicijske projekte koji imaju veliki potencijal za daljnji rast.

UČESNICI

Denis Zvizdić

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH

Detaljnije

Suma Chakrabarti

Predsjednik, EBRD

Detaljnije

Edin Deljkić

Predsjednik, Bit Alijansa

Detaljnije

Igor Gordić

Predstavnik, Olimpijski Centar Jahorina

Detaljnije

Almir Jazvin

Član Nadzornog odbora, Prevent Grupa

Detaljnije

Zdravko Markov

Komercijalni menadžer, Mljekara Livno

Detaljnije

Dino Osmanbegović

Savjetnik Upravnog odbora, MS & WOOD d.o.o.

Detaljnije

Charlotte Ruhe

Izvršna direktorica za Centralnu i Jugoistočnu Evropu, EBRD

Detaljnije